lørdag 16. juli 2011

Vaniljeiskrem.

Sommeren er tiden hvor iskremmaskinen vår går jevnt og trutt. Har man først smakt hjemmelaget iskrem blir ikke den butikkjøpte helt det samme. Noen ganger er det enkle det beste, så her kommer oppskrift på helt vanlig, men likevel akk så god, vaniljeiskrem.


5 dl fløte/melk (jeg bruker 1 kartong kremfløte og resten melk)
1½ dl sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang




Varm fløte/melk, sukker og splittet vaniljestang til det når kokepunktet. Eggeplommene vispes lett i en bolle. Visp så gradvis inn den varme fløtemelken. Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell i en bolle og legg på plastfolie (helt ned på iskremblandingen, det forhindrer snerk) og sett i kjøleskap til den er helt avkjølt. Frys i iskremmaskin.
Iskrem kan også fint lages uten iskremmaskin, da heller du bare den avkjølte blandingen i en boks og setter i fryseren. Rør i den minst hver halvtime til iskremen er helt frossen. Røringen er det som gjør blandingen kremet og god, så å investere i en iskremmaskin (det koster ikke mange hundrelappene) sparer deg for en del arbeid.

Ingen kommentarer: