tirsdag 13. oktober 2015

Kylling i sursøt saus.

Første gang jeg laget denne ble jeg litt bekymret da hele huset luktet sterkt av eddik og jeg tenkte at dette kom til å bli uspiselig. Heldigvis var bekymringen ubegrunnet. Middagen smakte kjempegodt og barna elsket det. Bruk gjerne forskjellige grønnsaker i tillegg til, eller i stedet for, kyllingen.
 
(4 pers.)

4 kyllingfileter skåret i biter
1 vispet egg
½ dl hvetemel
½ dl maisenna
1 ts hvitløkspulver
salt/pepper

½ dl vann
1 dl eddik
1½ dl sukker
4 ss ketchup
1 ss soyasaus

finsnittet vårløk



Bland sammen mel, maisenna, hvitløkspulver, salt og pepper. Vend kyllingbitene først i vispet egg og så i melblandingen. Stek raskt i varm panne til de har blitt sprø på utsiden.
Visp sammen vann, eddik, sukker, ketchup og soyasaus i en ildfast form. Ettersom kyllingbitene blir ferdig legges de over i formen. Stek i ovn ved  175 grader i 20 minutter. Server med jasminris og dryss over vårløk ved servering.

Ingen kommentarer: